H.M. MEEUWISSEN VOORHOUT

Er zijn meer dan 500 soorten te vinden op onze kwekerij. We telen voornamelijk botanische narcissen en tulpen en sommige van deze bijzondere bloembollen zijn al honderden jaren oud. Henk Meeuwissen, Hein’s vader, kocht in 1955 zijn eerste soort narcissen: ‘Actaea’. Nu is het assortiment Narcissen uitgebreid tot 300 verschillende soorten. Ook de tulpen kunnen niet ontbreken: voornamelijk wildtulpen zijn hier favoriet.

Het bedrijf is gevestigd aan de Loosterweg in Voorhout, het hart van de bloembollenstreek. Sinds wij het postorderbedrijf van Rita van der Zalm hebben overgenomen in 2009, staan we niet  alleen op de voor- en najaarsmarkten in Keukenhof te Lisse. We zijn ook te vinden op bloembollenmarkten door het hele land. Ook het buitenland word bezocht: Sampigny (Frankrijk) en Hoegaarden (België) hebben al kennis gemaakt met ons ruime assortiment. Daarnaast biedt het postorderbedrijf ons de mogelijkheid om onze bloembollen aan particuliere klanten te verkopen met behulp van onze voor- en najaarscatalogus of onze webshop.

Als kweker van bijzondere tulpen, narcissen en overige bloembollen proberen wij zoveel mogelijk diversiteit te bieden. Dat betekent ook het telen van (minder rendabele) unieke bolgewasjes of cultivars die door de schaalvergroting verloren dreigen te gaan.

Op duurzame wijze telen wij onze bloembollen op het kleine areaal dat wij tot onze beschikking hebben. Het meer dan gebruikelijke handwerk op een bloembollenkwekerij is, ieder jaar weer, een uitdaging voor ons fijne team medewerkers.

Met oog en oor voor de natuur loopt Hein Meeuwissen iedere dag over zijn land. Als de bloemen nog niet bloeien weet hij al precies welke vogels er waarschijnlijk binnenkort broeden tussen de bollen en aan de waterkant. 

Hein Meeuwissen is een bloembollenkweker met passie. Zijn voorliefde voor miniaturen is terug te vinden in het bijzondere aanbod. Samen met Corrine, zijn vrouw, is hij het jaar rond bezig met het bedrijf. Het grote assortiment word nog ieder jaar uitgebreid of verandert met andere soorten.

De bloembollenvelden van Meeuwissen zijn dan ook een bonte lappendeken door de samenstelling van de verschillende bijzondere soorten, in plaats van de uitgestrekte velden met één kleur. Een selectie van ons aanbod wordt in de periode van eind maart tot half mei geshowd in het Keukenhof.

Neem gerust een kijkje op onze Facebookpagina: de meest actuele nieuwtjes kunt u hier vinden.